Forums: Rockclimbing.com: Suggestions & Feedback:
Homepage Loading?
RSS FeedRSS Feeds for Suggestions & Feedback

Premier Sponsor:

 
First page Previous page 1 2 Next page Last page  View All


boulder_junky


Aug 7, 2006, 9:46 PM
Post #1 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: May 23, 2006
Posts: 51

Homepage Loading?
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

I don't know if this is just a personal problem or not, but I have a lot of trouble trying to get the homepage to come up. Usually it's just the top bar with the titles and sometimes the ads that pop up, but very rarely does all of the front page come up. I have no problems loading any other web page that I have seen, nor do I have any problem loading any other pages on rc.com. Anyone know anything about this problem or am I alone? Oh, also when it does load it is very fast (my computer is pretty new), so I don't think it wud help if I just waited and that my computer is slow.

Edit: Added some more info


sbaclimber


Aug 7, 2006, 9:48 PM
Post #2 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jan 21, 2004
Posts: 3118

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

In reply to:
...or am I alone?
Yes, you are alone :!: :shock:


boulder_junky


Aug 7, 2006, 10:00 PM
Post #3 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: May 23, 2006
Posts: 51

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Gee i sure hope not. I'm still holding out hope, it's only been a few minutes. That would be lonely :shock:


col


Aug 7, 2006, 10:39 PM
Post #4 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jun 23, 2004
Posts: 232

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Is this the bit in the horror movie where you relise that the caller is inside the house?

in an on-topic note, i have a similer loading issue, often i just get the top bars then it stops. when i hit reload a few minutes later, it comes right up.... weird


boulder_junky


Aug 7, 2006, 11:37 PM
Post #5 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: May 23, 2006
Posts: 51

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Whew, I'm glad it's not just me. Yeah if i load it a few times sometimes it comes up, but other times I just try it over and over and I never get it to work.

He's not in the house is he?!?!


cantbuymefriends


Aug 7, 2006, 11:43 PM
Post #6 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Aug 28, 2003
Posts: 670

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Happens to me too every now and then. Sometimes it works after waiting a minute and then reloading, but yesterday I couldn't view the site for the whole day.


leapinlizard


Aug 8, 2006, 12:18 AM
Post #7 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jul 14, 2004
Posts: 200

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Happens to me all the time!!!


girlrocker


Aug 8, 2006, 12:44 AM
Post #8 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jun 10, 2005
Posts: 39

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Yep, happens quite a bit for me too. Sometimes just closing down the site and coming back to it works, but yesterday I couldn't get on the site all day!


pendereki


Aug 8, 2006, 5:06 AM
Post #9 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Oct 21, 2004
Posts: 323

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

I think we are the guinea pigs for the new, two tiered Internet where you have to pay more for a faster connection.

I will vouch that it is slower over here.

CM


kappydane


Aug 8, 2006, 5:22 AM
Post #10 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Apr 22, 2004
Posts: 119

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

I think it is something specific to the home page because if you pick off the top menu when the page hasn't totally loaded, those pages work fine. It happens to me about 75% of the time. Seldom bother anymore because of the problem. It even happens when returning after reading a thread.


boulder_junky


Aug 8, 2006, 11:22 PM
Post #11 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: May 23, 2006
Posts: 51

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Yeah I kinda think that it is specific to the homepage too. I have a pretty speedy connection so i guess that makes me on the upper tier, but it still just won't load for me. I'm glad it's not just my problem, but I wish i had soem ideas to fix it? Anyone?


nosmo


Aug 9, 2006, 4:07 AM
Post #12 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jul 10, 2006
Posts: 12

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

yep, couldn't get in the whole day yesterday either


dutyje


Sep 4, 2006, 2:24 PM
Post #13 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Mar 31, 2004
Posts: 727

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

I've noticed this problem as well. I'm resurrecting this thread because it has been impossible for me to get the main page to load for the last several days. When things are going "well" I can usually get the home page to load about 25% of the time -- so I'm still seeing a 75% failure rate. The problem has continued to get worse with time. To cut down on my number of failures, I've just stopped coming here so often. It continues to fail at the same rate, but it fails less often :lol:


Partner philbox
Moderator

Sep 4, 2006, 2:31 PM
Post #14 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jun 26, 2002
Posts: 13105

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Anson is working on the problem as we speak. If you do get the FP to load you may notice that some of the features will come and go as he troubleshoots that problem. Hopefully he will get to the bottom of this problem.


dutyje


Sep 4, 2006, 3:37 PM
Post #15 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Mar 31, 2004
Posts: 727

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Kudos to all of you. I know you're already swamped trying to get the new site put together, and you don't need constant pestering from everybody about bugs in the current site.


Partner bri1682


Sep 4, 2006, 3:40 PM
Post #16 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jun 15, 2006
Posts: 107

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

it happens to me every time


Partner tim


Sep 4, 2006, 3:41 PM
Post #17 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Apr 4, 2002
Posts: 4861

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Anson's fix was applied about 5 minutes ago, let's see how it goes...


dutyje


Sep 4, 2006, 5:32 PM
Post #18 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Mar 31, 2004
Posts: 727

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

In reply to:
Anson's fix was applied about 5 minutes ago, let's see how it goes...

Well I'm 3-for-3... I'll let you know in a day or two if things seem to be working. Thanks, guys!


cintune


Sep 4, 2006, 5:44 PM
Post #19 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Nov 10, 2004
Posts: 1293

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

This might be coincidental, but I find that I have the most trouble getting here when I'm already on a page with animated gifs or flash, the connection times out, but when I'm coming from a page without little banners and whatnot, the front page loads no problem...usually. For what it's worth, probably not much.


dutyje


Sep 5, 2006, 12:36 PM
Post #20 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Mar 31, 2004
Posts: 727

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

I am still having huge issues. All day long I'm seeing a "gateway timeout" on about 70% of my attempted page loads. This is happening everywhere (not just the page loads). Even when I try to slap a trophy on a post, I'm getting these timeouts.


Partner tim


Sep 5, 2006, 1:46 PM
Post #21 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Apr 4, 2002
Posts: 4861

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

One of the front-end webservers took a dive sometime earlier today, so the website was operating at half of its usual capacity (under all of its usual load) for a while. I called in a powercycle and now that the machine is back up, things seem to be back to normal.

The homepage fix seems to have addressed *that* particular problem. This was a hardware issue -- when you run on cheap hardware, sometimes a machine crashes for odd reasons. It seems like one of the drives in the RAID array failed, but for whatever reason, not badly enough to kick it out of the array. Like I said, sometimes you get what you pay for.

Before any 'IT guys' go mouthing off, I'd like to point out that this is identical to Google's strategy -- use redundant cheap crap. Our budget happens to be slightly smaller than theirs; nonetheless, we've never been ones to sacrifice profits for quality ;-)


anson


Sep 5, 2006, 7:41 PM
Post #22 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Apr 20, 2005
Posts: 658

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

In reply to:
If you do get the FP to load you may notice that some of the features will come and go as he troubleshoots that problem.

Specifically, at the moment, the Climbing.com news section. I do want to point out that the component is not missing because Climbing.com is doing anything wrong, or that their server performance is in any way affecting ours. What has happened is that I grabbed the closest, cheapest (free) solution for getting their news to show up on our server, and (surprise surprise) it wasn't strong enough for the kind of load that you all put on our RAAH (redundant array of ancient hardware).

So I am backing that particular feature out, and exploring other avenues for implementation. Again, the problem is on THIS SIDE. Those who find themselves jonesing for Climbing.com hot flashes while I figure this out can find them at:

http://www.climbing.com/news/hotflashes/

-aB


dynoho


Sep 5, 2006, 8:22 PM
Post #23 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jul 16, 2006
Posts: 285

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

If I can add something, without mouthing off.

The problem is not new, it has existed for several months, minimum. I would say that for me, it is a 50/50 crap-shoot as to the homepage loading. Often, I have to manually kill the process because your server won't let go. I believe that many users endure this problem since I have found it to occur on different machines in various locations across the country. From the queries I have done, I suspect that it is a hardware issue, not coding. If I can provide assistance..... anything to improve the site.

Thanks,

-Jeff


boulder_junky


Sep 6, 2006, 9:00 PM
Post #24 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: May 23, 2006
Posts: 51

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

Thank you very much for replying Phil. I know it must be very difficult to run a site so big and in my opinion you all are doing a great job. Just glad to know that it is not a personal problem.


Partner philbox
Moderator

Sep 6, 2006, 10:24 PM
Post #25 of 32 (4745 views)
Shortcut

Registered: Jun 26, 2002
Posts: 13105

Re: Homepage Loading? [In reply to]
Report this Post
Average: avg_1 avg_2 avg_3 avg_4 avg_5 (0 ratings)  
Can't Post

In reply to:
Thank you very much for replying Phil. I know it must be very difficult to run a site so big and in my opinion you all are doing a great job. Just glad to know that it is not a personal problem.

The site as it is configured at the moment with very old hardware and fairly uniquely manipulated software is a little difficult to run. It will improve significantly when the shift is performed onto the dropzone servers during which time the software will change to Gossamer from the hacked phpbb code.

First page Previous page 1 2 Next page Last page  View All

Forums : Rockclimbing.com : Suggestions & Feedback

 


Search for (options)

Log In:

Username:
Password: Remember me:

Go Register
Go Lost Password?



Follow us on Twiter Become a Fan on Facebook